hotstone


Klassieke massage:


De ontspanningsmassage is zoals het woord al zegt, gericht op ontspanning van lichaam en geest. Je kunt letterlijk en figuurlijk tot rust komen.


We hebben soms een druk en hectisch bestaan en er zijn af en toe gebeurtenissen in ons leven, die ervoor zorgen dat we ons niet goed kunnen ontspannen. Soms gebeurt dit onbewust. Je spant je spieren aan en pas later kom je op een punt, waarop je voelt dat je niet meer ontspannen bent. Dit effect voel je ergens in je lichaam; je weet vaak zelf wel waar jouw spanningen zich “ophopen”. De één krijgt nekklachten en hoofdpijn, de ander bijvoorbeeld pijn onder in de rug. Je kunt ook merken dat je hoofd niet meer rustig is en steeds maar denkt, ook als je dit niet wilt.


Ontspanningsmassage is bij mij een rustige, zachtere (stevigheid naar wens, maar pijn is uitgesloten) massage. Ik gebruik daarbij diverse technieken uit de klassieke (sport)massage.
Hotstone massage:

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.


Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden. Een hot stone massage draagt bij aanhet zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.


Er word met handen, stenen en warme olie gemasseerd. De massage ondersteunt en herstelt het lichaam, maakt spieren los en ontspant ze, bevordert de afvoer van afvalstoffen, stimuleert de organen en brengt het lichaam weer in balans.


Hot en coldstone massage:

Bij een hot- en coldstone massage wordt afwisselend gebruik gemaakt van warme en koude stenen. De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden beter uit het lichaam afgevoerd. Dit in combinatie met koude stenen zorgt ervoor dat de bloedvaten zich weer zullen vernauwen. De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. De hot- en coldstone massage is zeer geschikt voor mensen met vermoeide benen, spierpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, vermoeidheid en/of hoofdpijnklachten.


Chinese Voetmassage:

De chinese voetmassage is een massage welke het lichaam in balans brengt door het behandelen van reflexpunten en ontspanningstechnieken welke worden uitgevoerd op de voeten en onderbenen met de handen en een massagestick. Een chinese voetmassage werkt ontspannend en stimuleert afvalstoffen zodat ze makkelijker kunnen worden afgevoerd.

De massagestick wordt gebruikt bij het masseren op de voeten/tenen en bij drukpunten onder de voeten. De 45 min behandeling begint met een ontspannend voetenbadje en scrub, met de massage wordt er gemasseerd met een fijne, licht geurende voetencrème.
Bamboe Massage:


Door middel van rollende bewegingen met de bamboestaven worden de zenuwuiteinden en de oppervlakkige spieren geprikkeld, het zal helpen om de afvalstoffen af te voeren en de bloedsomloop te stimuleren alsmede om krampen en triggerpoints (knopen) te verlichten.

De massage werkt ook erg fijn bij vermoeidheid en stress. De bamboestaven worden gebruikt als verlengstuk van de handen waardoor er een bepaalde druk uit geoefend kan worden waardoor de bamboemassage een fijne ontspannende massage is.Thaise Yoga Massage:

De thaise yoga massage is een dynamische, afwisselende soms pittige massage welke bestaat uit een combinatie van yoga, massage en drukpunten.


Je wordt door de masseur in verschillende yoga strekkingen gebracht, gerekt en gestrekt en tegelijkertijd gemasseerd. Deze combinatie stimuleert de doorbloeding en helpt de afvalstoffen versneld af te voeren. Er wordt ruimte in je gewrichten en je spieren gemaakt door de verschillende houdingen en technieken. Bij regelmatige thaise massage zal gemerkt kunnen worden dat flexibiliteit van de spieren, gewrichten toe kan nemen alsmede dat de houding verbetert.


De massage vind plaats op een thaise massagemat op de grond. De massage is zonder olie en u kunt uw kleren aanhouden. Gemakkelijk zittende kleren/sportkleren/joggingpak etc. is een pre.


Bij de 90 minuten word afgesloten met een drukpuntmassage op het gezicht met een klein beetje olie.Lomi Lomi

Van Lomi Lomi massage heb je misschien weleens gehoord, maar wat is het nu precies?!


Lomi Lomi is een massagevorm afkomstig uit Hawaï, lomi lomi is een rustige, ritmische massage die wordt uitgevoerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd met gebruik van warme olie. De bewegingen van de massage worden weleens vergeleken met de golven van de oceaan.


Lomi Lomi betekent massage. Lomi is een hawaïaans woord voor o.a. wrijven en duwen. Het dubbele gebruik van het woord, versterkt het belang ervan. De lomi lomi massage heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert de massage de toevoer van de zuurstof, de stofwisselingen en de afvoer van de afvalstoffen. Het bevordert de lichaamsenergie, prestatie en welzijn van de mens.


Één van de grootste verschillen met een klassieke massage is, is dat je niet op een handdoek ligt maar op een vinyl hoeslaken. Tijdens de massage wordt er met veel olie gewerkt en we werken van top tot teen tegelijkertijd. Mijn ene arm kan bijvoorbeeld de schouder masseren terwijl mijn andere arm/onderarm de heup of het been masseert. Dit is om harmonie en balans te bevorderen in het lichaam. Het is tijdens de lomi lomi verstandig om ondergoed/string aan te hebben wat goed tegen olie kan.


Aloha!

(wist je dat, dat o.a. “hallo” of “tot ziens” kan betekenen!)


Warme Chocolade Massage:

Warme chocolademassage is een rustige ontspannende massage met warme chocoladeolie.


De warme chocolade massage olie is gemaakt van onder andere pure cacao en verrijkt met zuivere amandelolie, abrikozenolie, kokosvet, sesamolie, zonnebloemolie en vitamine E.

Wist je dat cacao Theobromine bevat, dat er voor zorgt dat het niveau van serotine en endorphine (gelukshormoon) in ons lichaam wordt verhoogd. Deze hormonen geven ons een goed gevoel waardoor u zich na de massage heel prettig voelt.

Tevens heeft de cacaosubstantie een actieve conserveringsstof, deze zorgt voor vertraging van verouderingsproces van de huidcellen en neutraliseert ze. Het zijn meerdere zintuigen die in werking worden gezet door deze massage, denk aan geur, beleving en tegelijkertijd het voeden en verzorgen van de huid.


* Eventueel kan je deze massage uitbreiden met een lichaamsscrub voor de massage.


Ondanks zorgvuldig werken zou het kunnen voorkomen dat er vlekken van de chocoladeolie op uw ondergoed kunnen komen, houd hier rekening mee!


Bindweefselmassage:

Bindweefselmassage is een vorm van reflexzone massage. Storingen in andere, of dieper gelegen structuren of organen uiten zich vaak aan de oppervlakte, in de huid of het onderhuids bindweefsel. Met behulp van de (diepe) bindweefselmassagetechnieken kan een positieve invloed worden uitgeoefend op het mechanische aspect van het onderhuids bindweefsel, de fascie en het vegetatieve zenuwstelsel en daarmee ook op het herstel van diverse gezondheidsproblemen.


Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis. Het verbind ons hele lichaam en ondersteunt de organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings –en afvalstoffen.


Door stevige massagegrepen met milde massagegrepen af te wisselen (afgestemd op uw klacht/lijf) wordt de elasticiteit en doorbloeding van uw huid sterk gestimuleerd. Door de bindweefselmassage ontstaan prikkels waarbij beïnvloeding van het zenuwstelsel plaatsvindt.


Bindweefselmassage kan o.a. helpen bij:

- Verklevingen

- Doorbloedingsprobleem / afvalstoffen helpen afvoeren

- Littekens


Bindweefselmassage wordt meestal gecombineerd met sportmassage of ontspanningsmassage. Bindweefsel en sportmassage zijn uitstekend te combineren omdat ze elkaar beide aanvullen. Bindweefselmassage kan als intensief ervaren worden daarom altijd het advies om het te combineren met een ontspanningsmassage.
Hammam Massage (Morjana)


Hammam is al generaties lang een centraal onderdeel van de oosterse cultuur. Ontdek deze bijzondere sfeer en laat u meenemen in de betoverende wereld van de hammam met de geursensaties van Morjana!

Geheel natuurlijke pure ingrediënten, traditioneel gebruikt in de Hammam rituelen, te mengen of toe te passen volgens uw wensen, denk aan de zeepzak met zwarte zeep en eucalyptus geur, scrubben met naar wens keuze uit de arganschilletjes met de geur van sinaasappel, kaneel, honing of amber, hierna een rug of lichaamspakking met de traditionele ghasoul plant welke o.a.mineralen bevat en ontgift. Tijdens de pakking wordt uw hoofd of voeten gemasseerd. Ná de pakking (ca. 10 minuten) is er de afsluitende massage met olie uit dezelfde geursensatie van de scrub, zachte warme melting of wame massagekaars.


De 30 minuten bestaat uit de gehele rug en hoofdmassage.

De 60 minuten bestaat uit de voor en achterkant van het lichaam.

De luxe versie (75 min) is inclusief keuze uit alle scrubs en massageolie’s/meltings en gezichtsmasssage & voetmassage!Indiase hoofdmassage:

Het hoofd wordt continue bloot gesteld aan allerlei indrukken, stress en gedachten, gedurende de dag “zitten” we veel in ons hoofd. Stress, hoofdpijn en spanning hopen zich op. Door te masseren kunnen de blokkades worden opgeheven en wordt er voor ontspanning gezorgd.

Tijdens de massage van de nek, schouders, hoofdhuid en gezicht wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen sneller en makkelijker worden afgevoerd.Zwangerschapsmassage:


De zwangerschap kan een hoop van je lichaam vragen, dit merk je vooral aan je rug, bekken, nek, schouders, gewrichten en benen. Belangrijk om daarom af en toe even aandacht voor jezelf en je lijf te nemen. De massage heeft een positieve werking op de rugpijn, slapenloze nachten, stress, hoofdpijn, vermoeide benen, beenkrampen en eventuele bekkenklachten en zorgt ervoor dat er even stil wordt gestaan bij alle veranderingen in het lichaam


Zwangerschapsmassage is voor de zwangere vrouw vanaf 3 maanden, ter ontspanning en/of verlichting. Tijdens de massage ligt u op uw rug op een warmwater kussen van ongeveer 40 graden. De warmte ontspant het zenuwstelsel en de spieren. Met een speciale massagetechniek masseren we je rug, schouders, nek, decolleté, gezicht, armen, benen, voeten en in overleg eventueel de buik. Om de massage soepel te laten verlopen masseren we met royale olie.


De zwangerschapsmassage wordt aangeboden voor alleen de rug/schouders/decolleté/nek/gezicht (30 min) of voor het hele lichaam. (60 min)


Balinese Massage:

Door invloeden van van zweedse massage , accupressuur en aromatherapie is de Balinese massage in der loop tijd verfijnd en bestaat hedendaags uit een combinatie van deze technieken. De traditionele Balinese massage is van oorsprong een stevige massage welke tot diep in de spieren gevoeld kan worden, echter is er ook een spa variant welke iets zachter is en meer gericht is op ontspanning. Om vermoeide en pijnlijke spieren te laten ontspannen wordt er gebruik gemaakt van aromatische (kokos) olie. Afvalstoffen worden uit de spieren verwijderd, waardoor de spanning uit de spieren verdwijnt.

Bij Goedhart Massage bieden wij u de spa variant aan.


Stoelmassage:


De Stoelmassage is bedoeld voor spanningsklachten als gevolg van stress of een niet optimale werkhouding maar kan ook preventief worden toegepast.


Wat is stoelmassage?

Een groot voordeel van een stoelmassage is dat de kleding kan worden aangehouden én dat de massage makkelijk “tussendoor” kan worden toegepast. De stoelmassage is een ontspannende massage voor rug, nek, hoofd en eventueel armen en handen. Er wordt drukpuntmassage toegepast met petrissages//knedingen en fricties.Wellness-Ayu:

De ayurvedische massage is een rustige ontspannende lichte massage. Er wordt zonder druk gemasseerd met vooral strijkingen om het lichaam en geest volledige ontspanning te bieden. De wellness-Ayu is ook gericht om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Om de afvalstoffen te beïnvloeden en de spieren te laten ontspannen. De ayurvedische massage staat ook bekend als een verbindingsmassage en anti-stress massage.


Binnen de ayurveda wordt gewerkt met 3 Dosha’s: Vata = lucht Pitta = vuur en Kapha = water. Als deze 3 in balans zijn is het lichaam ook in balans. Voordat de massage begint wordt eerst overlegd welke dosha uit eventuele balans is of welke olie er bij u past. Er wordt gewerkt met verwarmd massageolie.

Cupping:

Cupping therapie is een oude behandelwijze, de eerste verwijzingen komen uit China, maar ook uit Egypte en uit het Sjamanisme zijn veel verwijzingen terug te vinden. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken. Ook werden de hoorns vervangen door cups van bamboe, die vervolgens werden verruild voor glazen cups en inmiddels ook voor siliconen cups.De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. We kunnen met deze massage cosmetisch werken en therapeutisch. De Bellabaci massage is zonder bloeduitstortingen zoals bij de traditionele cupping therapie. Laten we de cups staan dan krijg je natuurlijk wel deze “Cup Kiss”. Deze massage wordt gedaan met behulp van Bellabaci medicinale siliconen vacuüm cups, door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt los gelaten. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen is er een nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Deze nieuwe behandeling heeft een ontspannende en helende werking. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.De cupping massage wordt uitgevoerd met de voor Bellabaci ontwikkelende massageolie, deze zijn in 6 verschillende soorten, voor de behandeling wordt overlegd wat de eventuele klachten zijn en welke olie daar het meest geschikt voor is.De cupping massage is te boeken voor 30 min. en 60 min. De te behandelen lichaamsdelen bespreken we vantevoren, afhankelijk van de klachten en wensen wordt daar de behandeling op afgesteld. De behandeling bestaat uit cuppen afgewisseld met diverse massagetechnieken uit de ontspannings en/of sportmassage.Cupping massage is ook geschikt voor cellulite behandeling en voor het gezicht. Hier zijn aparte behandelingen voor. Deze komen binnenkort op de website. Wil je alvast meer informatie, mijn mail staat altijd open!Belangrijk - contra-indicaties:

Zwangerschap, kanker, bloedziekten, beschadigde open huid, flebitis, ernstige hart, nier en leverfalen/afwijkingen, bloed verdunnende medicijnen (ascal mag)

Voor het gezicht: Rosacea en actieve acne en permanente fillers
Een combinatie van sport- en ontspanningsmassage is natuurlijk ook mogelijk. Waar nodig is de massage dan gericht op verbetering en de rest blijft ontspanningsmassage. Wat ook kan is bijvoorbeeld een uur Hot Stone massage en daarbij 20 minuten schouder- en nekmassage. Verschillende variaties zijn mogelijk.


Ontspannen kun je leren en een goede massage kan hierbij helpen. Natuurlijk hoef je geen last te hebben van spanning of stress om een ontspanningsmassage te nemen. Het is gewoon erg prettig en een cadeautje voor jezelf. Laat de masseur het werk doen!